Dedicated
to the
extreme

NEED A RUSH?

Dedicated
to the
extreme

NEED A RUSH?

Veelgestelde vragen

Wat is een RIB

De RIB (Rigid Inflatable Boat) is een soort speedboat met een romp van aluminium of polyester. Rondom deze romp is een luchtgevulde rand aangebracht. Het geringe gewicht, in combinatie met de stijve romp en een sterke motor maken het tot een zeer zeewaardige en wendbare speedboot. RIB’s worden dan ook wel de 4×4 van de zee genoemd.

Vanaf welke leeftijd kan je meevaren

Onder de 15 jaar is begeleiding van een volwassene verplicht.

Word je nat?

Wij zeggen altijd; Als het niet regent hoef je niet nat te worden, maar natuurlijk kun je door spetters een beetje nat worden. Indien gewenst kunt krijg je van ons een regenpak in bruikleen en in de winter kunt u thermopakken lenen.

Wanneer is het niet verstandig om mee te varen?

Wanneer je last hebt van nek, rug, gewrichtsklachten of je bent zwanger, dan raden wij u af deel te nemen aan onze RIB Powerboat Adventure / Events. Voor meer informatie kun je  contact met ons opnemen.

Gaat het door als het regent, vriest en/of stormt?

In principe GoFast Scheveningen of de schipper van de RIB Powerboat kan altijd de beslissing nemen een event / adventure wel of niet door te laten gaan. Zie hier voor onze algemene voorwaarden.

Ben je verzekerd tijdens een Powerboat ride?

Ja, GoFast Scheveningen beschikt over een inzittende verzekering, maar het staat u vrij om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Varen jullie het hele jaar door?

Ook ‘s winters zijn wij u graag van dienst om een RIB Adventure te doen. Wij hebben speciale kleding.

Hoe hard vaart een RIB boot

De maximum snelheid ligt rond de 100 km per uur. Maar zo hard varen we natuurlijk niet constant, ons streven is altijd dat alle gasten het naar hun zin hebben. Daarom wordt er met wisselende snelheden gevaren en onderweg vaak ook nog iets verteld over bezienswaardigheden. Iets meer over de maximale snelheid: Dit is afhankelijk van de aandrijving (pk) in combinatie met de lengte / gewicht van de boot, vorm van de romp, ervaring van de schipper, weersomstandigheden, stroming en het aantal personen op de boot.

Hoe kan ik betalen

Het is bij GoFast Scheveningen mogelijk om op de volgende manieren te betalen

  • Contant
  • Pin
  • Overboeking

Opstap locaties

GoFast heeft de volgende opstap locaties:

  • scheveningen
  • hoek van Holland
  • rotterdam
  • schiedam
  • ijmuiden

Naast de bovenstaande opstap locaties heeft GoFast Scheveningen de mogelijkheid andere locaties te komen, neem contact met ons op voor opties